Trubbel i paradiset

Hej på er!

Hösten 2014 fick ett dramatiskt avslut. I november då vi skulle göra vår sista överföring till Tanzania, kom pengarna helt aldrig fram. Eftersom vi är måna om att alla som vill ska kunna ha full insyn i verksamheten tänkte jag i detta inlägg berätta vad som hände, hur vi har jobbat med problemet, samt hur allting till slut löste sig.

Vi är vana vid att det kan ta nästan två veckor innan transaktionerna genomförs, så inledningsvis lät vi oss inte bli stressade av våra frågande medarbetare i Tanzania. Jag och Daniel (föreningens kassör), som då studerade i Skottland, började efter någon vecka att ringa till Nordea som vi samarbetar med. Nordea menade att pengarna hade förts över till Tanzania, men att de inte hade fått någon bekräftelse från vår tanzaniska bank, NBC (National Bank of Commerce) att de mottagit pengarna. Därför skulle de skicka en påminnelse.

Inget händer. NBC besvarar inte påminnelsen, eller den påminnelse Nordea skickade efter det. Vi för samtal med Nordea flera gånger dagligen liksom våra ansvariga i Tanzania försöker kommunicera med NBC. Trots att vi jobbade från fyra håll, så vägrade pengarna att komma fram. Våra lärare och praktikanter i Tanzania som väntade deras löner blev alltmer frustrerade, och från Skottland började vi känna oss helt maktlösa. Nordea kunde inget göra, och inte heller kunde de göra något mer i Tanzania. Vid detta tillfälle hade vår kassör i Tanzania, John Ng’ombeyapi, inte bara besökt NBC ett otal gånger utan också gjort sig osams med bankchefen som sa att inga pengar kunde hittas. John hade dessutom lämnat sitt hem och åkt 85 mil till Nzega för att försöka lugna ner de övriga medarbetarna.

Så vad gör vi? Absolut ingenting händer och medarbetarna börjar till slut hota med att polisanmäla oss(!). Jag kontaktade då företrädare för Varberg Home of Peace, ett barnhem som startades på initiativ av Kent Bladh och som ligger i Nzega där GO har sin bas, för att be om ett lån. Tanken var att detta skulle täcka lönerna och vara en provisorisk lösning till vi fick ordning på de försvunna pengarna. Tack vare Kent och Varberg Home of Peace kunde vi därför till slut betala lönerna, och den värsta elden var släckt. Detta var i mitten av december. Vi fick i samband med det veta att Edward (GO’s fältansvarige) och John hade tagit pengar från deras privata besparingar för att betala lönerna. Så steg ett löste sig till slut.

Men – hur ska man kunna fortsätta bedriva en välgörenhetsorganisation baserat på samarbete mellan Sverige och Tanzania när det inte går att föra över några pengar? Det går förstås inte alls. Därför fick vi fortsätta kriga för att få ordning på allting. Jag tog till mig ett råd från Kent Bladh, som ju har stor erfarenhet av Tanzania, och det var att kort och gott byta bank. Hans barnhemsverksamhet hade nämligen anlitat en annan av Tanzanias största banker, NMB (National Microfinance Bank) och de hade aldrig haft problem med något dylikt. Sagt och gjort, John startade ett nytt konto hos NMB och sedan gjorde vi en testöverföring. Efter tio dagar av spänd väntan kommer pengarna äntligen fram. Helt utan strul, det bara fungerade, precis som alltid tidigare. Och inte nog med det, samma dag lyckades den otroligt hårt arbetande John också få fram den försvunna transaktionen från NBC eftersom, som han sa, ”NBC trust me”.

Vi vet fortfarande inte vad som gick fel hos NBC, att de hade våra pengar är ju uppenbart, men varför de inte ville samarbeta med Nordea eller John är något som vi svårligen kommer kunna få reda på. Frågan har redan ställts dem många gånger och svaret har varit att de inte kunnat se att några pengar överförts. De hade också sagt till John att det ibland är problem med internetöverföringar eftersom bankanställda kan stjäla. Men, vad som gäller för denna transaktion vet jag inte, jag är mest otroligt glad över att vi har bytt bank och att vi inte har anledning att misstro någon av våra egna medarbetare.

John och Edward har arbetat otroligt mycket för att få ordning på detta, och har förstås fått ersättning för detta. Utöver alla turer till banker, alla samtal med medarbetare, med mig och varandra, resor hit och dit så har de också gjort en ordentlig utvärdering av den ekonomiska organisationen i Tanzania. Vi kommer ändra vissa saker, men är utöver det nöjda med hur allt går till. Det var ju tack och lov ”bara” banken NBC som strulade, och inget annat.

Har ni frågor angående något av detta så är ni varmt välkomna att höra av er till mig, jennifer.edlund@giveopportunity.org.

Vänligen,

Jennifer Edlund

 

Comments are closed.