Ny termin i sikte!

Den 1 september är det (i princip bestämt) att den nya terminen börjar. Dock har jag ännu inte lyckats få reda på vilka två byar som kommer vara aktuella denna gång.

Som ni känner till byter vi ju undervisningsplats undan för undan. Detta beror på att vi vill möta det behov som finns ute på Tanzanias landsbygd och inte låta långa färdvägar vara ett hinder för att kunna tillgodogöra sig utbildning. När vi väljer nya platser tänker vi strategiskt – vi försöker välja byar som till storleken är lite större och dit människor kommer för att handla/umgås, som människorna s.a.s. känner till.

Men det är inte alltid lätt. Vissa studenter vet vi i alla fall går omkring en timma för att komma till skolan, och sedan – förstås – en timma tillbaka. Men, huvudsaken är att eleverna kommer och kanske säger det något som angelägenheten att få ta del av undervisningen att man tar en sådan promenad?

Hittills har vi varit i följande byar – Nzega, Isanzu, Bulyang’ombe, Kitongo och Bugwandege. Vi stannar i regel två terminer vid varje by, men det beror på huruvida vi kan fylla klasserna (som enligt våra interna instruktioner får bestå av maximalt 30 elever åt gången).

Det var lite om det! Hör av er om ni har några frågor, och – glöm inte bort att bli medlem! Se mer under ”Stöd oss”

 

Bild 2

 

 

Varma hälsningar,

Jennifer Edlund

Comments are closed.